Belum Rainforest…

7 en 8 augustus 2014Selamat Datang! Dankzij het wondermiddel van Esther tegen zeeziekte hielden we ons goed stand op de groen/geel reis per boot vanaf Langkawi terug naar Kuala Kedah. Dit gold niet voor veel Maleiërs aan boord van het schip aangezien die behoorlijk

Groen en geel aanliepen voor hun doen. Aangekomen in Kuala Kedah vervolgde we snel onze reis richting Gerik (Grik) Belum. Tijdens de rit die goed verliep echt ontzettend mooie uitzichten gezien. Dit is dan ook het enige deel van Maleisië waar olifanten en een handvol tijgers nog voor schijnen te komen. Tegelijkertijd word je in het volgende dal weer enorm ‘droevig’ en besef je dat de mens de enige ‘plaag’ is op deze aarde en dat we zeer destructief zijn. De aanblik van echt grote ontbossing maakte ons echt melancholiek (foto staat op mijn spiegelreflex dus kan ik niet delen)

Belum Rainforest Resort waar we nu zitten ligt op een miniscuul eilandje. Het geheel is vormgegeven door de plaatselijke ‘Piet Boon’ onder het mom ‘eco en strak’ wel tof. Dat ze vergeten zijn een goed restaurant mee te ontwerpen is bijzaak. Het eten is hier echt ‘k@&!t!!’ Bijkomend probleem is dat het eerstvolgende dorp 45 min. Knorren is met onze Honda City (foto volgt) dus vanavond dan maar koude spaghetti. We hebben overigens hier even een dag rust gehouden. Ook wel eens lekker en heerlijk gezwommen met Tessa en Femke. Trouwens het aantal ‘bedjes’ naast het zwembad is summier te noemen. Dat we rond 17.00 vandaag weggingen om een borrel te drinken (in NL 11.00 raar idee) vroeg een Francaise of ze dan onze bedjes mocht hebben. Uiteraard, echter we hadden het nog niet gezegd of ze lag praktisch op me… Maar goed de zwembadbedjes stoelendans is dus ook op dit continent.

Vanavond nemen we nog een afzakkertje, kaarten nog wat (samen met de overige 60 Nederlanders, het is hier echt een NL enclave) en dan gaat morgen alweer de reis naar Kuala Besut, stappen we voor 30 min. in een boot en gaan we richting Perhantian Besar. Het grappige is hier dat het ene gedeelte van de mensen die je hier tegenkomt de tegengestelde richting opgaat en de andere helft onze kant opgaat. Apart om te horen dat ook veel NL’ers meerdere nachten gaan doorbrengen in Kota Bharu. Lezend in onze reisboeken moet dat een soort Wormerveer zijn maar OK, ieder zijn ding.

De reis is tot nu toe echt zo fantastisch. Uiteraard hebben we hier ook veel ‘Lessons Learned’ maar goed. Tot nu toe gaat het allemaal zóóó perfect en vinden Femke en Tessa het allemaal zo anders en kijken ze ondertussen hun ogen uit en vertellen ze hetgeen wat ze meegemaakt hebben aan NL kindjes in het zwembad en andersom uiteraard. Kortom precies hetgeen dat Esther en ik voor ogen hadden toen we de reis boekte.

Morgen nog rond de 170 Km rijden en dan scheidden de wegen van ons en die van onze ‘trouwe’ rechtssturige Honda in Kuala Besut.

Selamat Jalan!!

IMG_6123.JPG

IMG_6110.JPG

IMG_6121.JPG

IMG_6122.JPG

IMG_6118.JPG

IMG_6114.JPG

4 Responses to “Belum Rainforest…”

  1. Ruud says:

    Super chill!

  2. Christien says:

    Krommenie is wel ergggg saai straks…

Leave a Reply