Perhentian Besar…

Super om hier aan te komen met het zeer snelle speedbootje worden we supersnel naar het Perhentian Island Resort gebracht. En ja, dit is dan wel weer top! Witte stranden, palmbomen
, strak blauw water en!!! Een mooi chaletje aan zee super!

Snorkelen is hier echt zooo gaaf. Vlak voor de kust heb je levend koraal en een uurtje na aankomst hadden we al samen met de kinderen echt de unieke ervaring om een zeeschildpad in het water te zien. Bizar! En voor ons Nederlanders, die alleen kwallen kennen bij Bakkum en Kibbeling (de gefrituurde variant), echt mega stoer! Gelukkig weet ik ‘m op mijn onderwater cameraatje vast te leggen. Filmpje volgt!

De NL’ers die we al eerder hadden ontmoet komen we ook hier weer tegen. Leuk voor de kinderen. Virgil weet me te vertellen dat het resort géén bier schenkt. Maleisië is in deze regio streng Islamitisch. Ai! Een tegenvaller want inmiddels krijgen we na 2 weken vakantie al zin in een biertje rond 17.00. Het gerucht gaat al vrij snel over het strand dat er op het eiland toch iets van alcohol te krijgen is en Virgil en ik besluiten om met een rugzak op pad te gaan. Na twee bochten en twee resorts verder hebben we jackpot! Een aardige Chinese mevrouw verkoopt kasten vol met bier. Ons geluk kan al helemaal niet meer op wanneer een blikje Carlsberg in de aanbieding is. 7 Ringgit!

‘s Avonds eten we weer gezellig bij hetzelfde resort en het is top! Ze koken ook iets van ‘Sizzling’ gerechten waarbij je een dampende loeihete pan met Seafood krijgt geserveerd. Die gaan we morgen proberen.

Vandaag 10 augustus een snorkeltocht gemaakt vanaf ons resort. Femke en Tessa beheersen het snorkelen nu ook in de puntjes en tijdens de tocht worden we op 3 plaatsen gedropt. De eerste stop is waar zich ‘haaitjes’ ophouden. We zien er geen één maar het koraal is op dit punt al iets minder dood. Punt twee is een punt waar zich levendig koraal bevindt en dat klopt. Mooi om levende annemonen en spierwit koraal nu eens te zien ipv op National Geographic. Punt 3 is pal voor ons resort en dit is waar de schildpad of hopelijk schildpadden zich ophoudt. We hebben weer beet en spotten het beest opnieuw.

Conclusie is wel… Ecotoerisme mag hier best wel wat meer.

Goed jongens dat was het. Ik ga naar het strand.

Selamat Jalan

IMG_6160-1.JPG

IMG_6161-0.JPG

IMG_6159-1.JPG

IMG_6165-1.JPG

One Response to “Perhentian Besar…”

  1. Iris says:

    Wow wat een mooie plaatjes! Tropisch paradijs….. Wat leuk is dat he snorkelen! Geniet van jullie laatste dagen, heerlijk om op zo’n mooi plek te eindigen…

Leave a Reply